søndag 5. februar 2017

Honningkarameller




14 dager siden biene var ute i sola til vår bekymring.

Kuldegrader og snø kom heldigvis og det frister med honningkarameller.


Ett glass med et par ss honning går inn i mikrobølgeovnen. 
 Etter kort tid blir honning og skum brunlig. 

Stå ved ovnen og pass på at det ikke koker over.

1 1/2 ss smør has i og det får koke litt lenger.
Glasset taes ut, avkjøles litt før 1/2 ss melk går i.
Inn i ovnen på nytt til det koker opp.
En kan eventuelt putte i en sjokoladebit, noen peanøtter og varme opp på nytt.

Dette tar under 5 minutter.

Karamellmassen bør avkjøle litt i glasset før en setter karamellen med skje på et silikonunderlag til det stivner.
Litt havsalt over?




Karamellene egner seg ikke til innpakking eller oppbevaring.

Vil en ha karamellsaus til is, bruker en mer enn 1/2 ss melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar