søndag 19. juli 2015

Råhonning og rørt honning

Råhonning er den flytende honningen som kommer rett fra slynga.

Jeg har et plastspann med tappekran og lar den gyldne honningen renne ned i små glass.

Skulle gjerne ha hatt  plastflasker med hull i korken så en kunne sprute eller dryppe  honning over frokostblanding og bær.

Noen skjeer honning over ei skål med friske bær er snadder når det får stå og trekke ei stund.

Når den får stå i kjøleskap er den såpass seig at den sitter på brødskiva også.

Slik honning kan en bruke en måned eller to før den blir grå og sukrer seg.

Dette er ferskvare!!

Vi setter noen glass i fryseren og har fersk honning hele året.

Mesteparten av honningen vi produserer går i 20-kilos spann til Honningcentralen.

Noe blir rørt i en stor beholder og skal tappes på glass eller plastbokser.

Denne honningen rører jeg i fem minutter morgen og kveld til den får riktig smørevillig konsistens.

Nå har jeg rørt i en uke og honningen begynner å tykne og bli gul.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar